Ce decizii au fost luate de către Comisia pentru situații excepționale

  • 24 Aprilie 2020 19:31
Ce decizii au fost luate de către Comisia pentru situații excepționale

Comisia pentru situații excepționale a decis să permită de luni, 27 aprilie, plimbările prin parc, în grupuri nu mai mari de trei persoane. De asemenea, se vor redeschide toate unitățile comerciale nealimentare,cu excepția piețelor și a centrelor comerciale, a declarat premierul Ion Chicu, după ședința Comisiei.

El a precizat că toți agenții economici trebuie să respecte normele epidemiologice împotriva răspândirii noului coronavirus. Totodată,bugetarii își continuă vacanța, până la 4 mai, cu excepția angajaților dininstituțiile care oferă servicii cetățenilor. De săptămâna viitoare, își vor reîncepe activitatea Agenția Servicii Publice, Casa Națională de Asigurări Sociale, Compania Națională de Asigurări în Medicină, Agenția de Intervenție și Plăți în Agricultură și alte instituții.
 
De asemenea, luni, 27 aprilie, va fisistat transportul public în municipiile Chișinău și Bălți. Ion Chicu a mai amintit că de Paștele Blajinilor nu se va permite accesul în cimitire și că sărbătoarea a fost transferată, cu acceptul bisericii, pentru data de 8 iunie. De asemenea, s-a mai decis extinderea listei de zboruri charter.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:3,6 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău