Ce conține pachetul militar în valoare de 3 miliarde de dolari, oferit Ucrainei de către SUA

  • 25 August 2022 10:02
Ce conține pachetul militar în valoare de 3 miliarde de dolari, oferit Ucrainei de către SUA

Pentagonul a publicat miercuri seara lista cu echipamentul militar care va fi livrat Ucrainei, în cadrul noii tranșe de ajutor militar, în valoare de aproape 3 miliarde de dolari, cea mai mare tranșă acordată până acum. Pachetul include sisteme antiaeriene moderne, arme antidronă și sute de mii de obuze.

Astfel, SUA vor acorda Ucrainei șase noi sisteme antiaeriene avansate de rază medie NASAMS, cu un număr neprecizat de rachete antiaeriene, scrie Digi24.

Conform publicației de specialitate The Drive/War Zone, aceste sisteme antiaeriene pot fi instalate pe vehicule Humvee și inclusiv pe lansatoarele HIMARS.

Ajutorul militar include 245.000 de obuze de artilerie calibrul 155 mm, 65.000 de obuze de mortier calibrul 120 mm și până la 24 de radare pentru contra-baterie (care vor fi folosite la identificarea pozițiilor artileriei ruse).

Pachetul mai include drone „Puma”, echipamente pentru dronele „Scan Eagle”, arme antidronă „Vampire” și rachete ghidate laser.

De asemenea, președintele SUA, Joe Biden va avea o discuție la telefon joi cu președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat coordonatorul comunicării strategice al Casei Albe pe probleme de secur

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău