Cum comentează PA acuzațiile unui grup de judecători de la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana

  • 04 Decembrie 2019 18:05
Cum comentează PA acuzațiile unui grup de judecători de la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana

Procuratura Anticorupție respinge acuzațiile unui grup de judecători de la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, care au denunțat zilele trecute presiuni și acțiuni de intimidare din partea procurorilor anticorupție.

Într-un comunicat de presă al instituției, acuzațiile magistraților sunt calificate ca fiind ”victimizare colectivă sub paravanul căreia, semnatarii vor să-și ascundă acțiunile și deciziile incompatibile cu legea”.

Potrivit Procuraturii Anticorupție, din luna august și până în prezent, au fost inițiate 14 procese penale în care sunt investigate bănuieli privind falsul în declarațiile de avere și interese și privind caracterul ilicit al unor hotărâri și încheieri judecătorești emise de magistrații de la instanța respectivă.

Ar fi vorba, inclusiv, de dosarul interceptărilor, cel al judecătorului Oleg Sternioală și cel privind Air Moldova. Astfel, au fost înaintate două sesizări Consiliului Superior al Magistraturii privind pornirea procedurii disciplinare în privința a doi judecători.

Ieri, procurorul general Alexandr Stoianoglo a declarat că va verifica informațiile privind presupusele acte de intimidare și presiuni din partea procurorilor.

Amintim că magistrații de la Ciocana au acuzat procurorii anticorupție de practici ilegale prin care ar încerca să obțină decizii ilegale, privind autorizarea efectuării acțiunilor de urmărire penală, a măsurilor speciale de investigații sau aplicării măsurilor de arest.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău