CE acordă 14 milioane de euro pentru R.Moldova. Johannes Hahn: Cetăţenii se pot baza pe sprijinul UE în procesul de reforme

  • 18 Octombrie 19:42
CE acordă 14 milioane de euro pentru R.Moldova. Johannes Hahn: Cetăţenii se pot baza pe sprijinul UE în procesul de reforme

Comisia Europeană a aprobat vineri acordarea unui sprijin bugetar Republicii Moldova în valoare de 14,35 milioane de euro.

Acest sprijin va contribuii la realizarea reformelor atât de necesare care sunt continuate de noul guvern de la Chişinău, informează europa.eu.

Această asistenţă financiară este destinată să sprijine reforma poliţiei, combaterea corupţiei şi a spălării banilor, modernizarea sectorului energetic şi eficientizarea şi transparentizarea finanţelor publice.

"Pachetul de asistenţă adoptat astăzi este dovada angajamentului UE faţă de cetăţenii moldoveni care au militat cu perseverenţă pentru ca aceste reforme să fie puse în practică. Autorităţile Republicii Moldova şi-au intensificat activităţile întreprinse pentru combaterea eficace a corupţiei şi garantarea independenţei instanţelor judecătoreşti şi a parchetelor. Îndeplinirea acestor obiective este de o importanţă determinantă dacă se doreşte ca cetăţenii să-şi recapete încrederea şi ca reformele să avanseze la capacitate maximă", a declarat Johannes Hahn, comisarul pentru politica europeană de vecinătate şi negocieri privind extinderea.

"Cetăţenii Republicii Moldova se pot baza cu încredere pe sprijinul deplin al UE faţă de acest proces de reforme", a ţinut să asigure Johannes Hahn.

Comisia a reluat sprijinul bugetar acordat Republicii Moldova în luna iulie, când a furnizat Chişinăului 14,54 milioane de euro pentru a susţine punerea în aplicare a Acordului de liber schimb UE-R.Moldova, finanţarea programelor de educaţie şi formare profesională şi punerea în aplicare a Planului de acţiune pentru liberalizarea regimului de vize.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chişinău
12,12 °C
burniță de intensitate joasă
Umiditate:100 %
Vint:4,6 m/s
Wed
9 °C
Thu
4 °C
Fri
-0 °C
Sat
3 °C
Sun
3 °C

Curs oficial BNM 19 Noiembrie 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 19.4006 -0.0217
USD 17.5420 -0.0626
RON 4.0648 -0.0107
UAH 0.7260 -0.0013
RUB 0.2747 -0.0009
Arhivă Radio Chișinău