CE acordă 14 milioane de euro pentru R.Moldova. Johannes Hahn: Cetățenii se pot baza pe sprijinul UE în procesul de reforme

  • 18 Octombrie 2019 19:42
CE acordă 14 milioane de euro pentru R.Moldova. Johannes Hahn: Cetățenii se pot baza pe sprijinul UE în procesul de reforme

Comisia Europeană a aprobat vineri acordarea unui sprijin bugetar Republicii Moldova în valoare de 14,35 milioane de euro.

Acest sprijin va contribuii la realizarea reformelor atât de necesare care sunt continuate de noul guvern de la Chișinău, informează europa.eu.

Această asistență financiară este destinată să sprijine reforma poliției, combaterea corupției și a spălării banilor, modernizarea sectorului energetic și eficientizarea și transparentizarea finanțelor publice.

"Pachetul de asistență adoptat astăzi este dovada angajamentului UE față de cetățenii moldoveni care au militat cu perseverență pentru ca aceste reforme să fie puse în practică. Autoritățile Republicii Moldova și-au intensificat activitățile întreprinse pentru combaterea eficace a corupției și garantarea independenței instanțelor judecătorești și a parchetelor. Îndeplinirea acestor obiective este de o importanță determinantă dacă se dorește ca cetățenii să-și recapete încrederea și ca reformele să avanseze la capacitate maximă", a declarat Johannes Hahn, comisarul pentru politica europeană de vecinătate și negocieri privind extinderea.

"Cetățenii Republicii Moldova se pot baza cu încredere pe sprijinul deplin al UE față de acest proces de reforme", a ținut să asigure Johannes Hahn.

Comisia a reluat sprijinul bugetar acordat Republicii Moldova în luna iulie, când a furnizat Chișinăului 14,54 milioane de euro pentru a susține punerea în aplicare a Acordului de liber schimb UE-R.Moldova, finanțarea programelor de educație și formare profesională și punerea în aplicare a Planului de acțiune pentru liberalizarea regimului de vize.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău