Ce a omis Președinția de la întâlnirea lui Dereck J. Hogan cu Igor Dodon. Ambasada SUA vine cu detalii

  • 27 Iulie 2020 16:46
Ce a omis Președinția de la întâlnirea lui Dereck J. Hogan cu Igor Dodon. Ambasada SUA vine cu detalii

Ambasadorul Dereck J. Hogan și Președintele Dodon s-au întâlnit pe 27 iulie pentru a discuta o serie de probleme, inclusiv situația politică actuală din Republica Moldova și sprijinul continuu al SUA pentru poporul Republicii Moldova pe durata pandemiei de COVID-19, anunță un comunicat al Ambasadei SUA în R.Moldova.

„Președintele și Ambasadorul au discutat despre legătura puternică dintre sprijinul SUA pentru un nou program FMI și implementarea de către Republica Moldova a reformelor precum și păstrarea independenței Băncii Naționale. Ambasadorul a subliniat, de asemenea, interesul SUA pentru alegeri prezidențiale libere și corecte în noiembrie. Președintele și Ambasadorul au făcut un schimb de opinii cu privire la soluționarea conflictului transnistrean, iar Ambasadorul a reiterat angajamentul neclintit al Statelor Unite pentru un proces 5 + 2 orientat spre rezultate, care să respecte integritatea teritorială a Republicii Moldova cu un statut special pentru Transnistria”, se arată în comunicatul Ambasadei SUA la Chișinău.

Între timp, un comunicat al Președinției referitor la întrevedere, spune că oficialii au discutat „un spectru larg de subiecte legate de cooperarea dintre statele noastre în cadrul parteneriatului strategic și au pledat pentru o dinamică pozitivă a relațiilor bilaterale în toate domeniile de interes reciproc”.

„De asemenea, interlocutorii au vorbit despre necesitatea de a continua realizarea celor mai importante reforme structurale, inclusiv a reformei justiției, implementarea acordurilor internaționale semnate de Republica Moldova, dar și colaborarea în alte domenii importante în care Statele Unite sunt dispuse să acorde asistență țării noastre”, mai comunică Igor Dodon. 

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
1
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:4,63 m/s
Thu
-1
Fri
-2
Sat
-1
Sun
-1
Mon
-3

Curs oficial BNM 27 Ianuarie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 21.0973 -0.1269
USD 17.3833 -0.0736
RON 4.3276 -0.0264
UAH 0.6175 -0.0027
RUB 0.2312 -0.0007
Arhivă Radio Chișinău