Ce a depistat ANI în cazul judecătoarei Mariana Pitic cu automobil de marca Porsche Cayenne despre care spune că l-a cumpărat cu 11.000 de lei

  • 25 Martie 2022 13:38
Ce a depistat ANI în cazul judecătoarei Mariana Pitic cu automobil de marca Porsche Cayenne despre care spune că l-a cumpărat cu 11.000 de lei

Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a emis act de constatare în privința judecătoarei de la Curtea Suprema de Justiție, Mariana Pitic, fiind depistată o diferență vădită în mărime de aproximativ 678 mii de lei dintre veniturile obținute și proprietățile achiziționate. 

Procedura de control a fost realizată pentru perioada 01 ianuarie 2014 – 28 martie 2019. Astfel, inspectorul de integritate a stabilit că în perioada 2015-2019 judecătoarea a introdus în declarațiile de avere date incomplete despre valoarea automobilului având scopul de a micșora neîntemeiat prețul real de peste 778 de mii de lei. În aceeași perioada, judecătorul nu a indicat în declarațiile pe avere despre valoarea unui teren deținut în proprietate, nu a indicat dreptul de abitatie asupra unui imobil amplasat în suburbia capitalei și dreptul de comodat a unui alt automobil.

Aceasta sumă nu poate face obiectul procedurii de confiscare în baza actului de constatare, deoarece este echivalentul proprietății dobândite în anul 2014, atunci când legea nu prevedea măsura de confiscare a averii nejustificate pe cale civilă.

Menționăm că subiectul se prezumă a fi nevinovat până la o hotărâre definitiva și irevocabilă a instanței de judecată, acesta având dreptul de a contesta decizia din actul de constatare, care la moment nu este definitiv.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:27 %
Vint:5,14 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
18
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău