CCA va monitoriza posturile TV rusești retransmise pe teritoriul Republicii Moldova

  • 17 Aprilie 2014 14:25
CCA va monitoriza posturile TV rusești retransmise pe teritoriul Republicii Moldova

Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA) a decis joi, 17 aprilie, monitorizarea posturilor de televiziune rusești retransmise pe teritoriul Republicii Moldova, pentru a verifica dacă acestea respectă prevederile legislației naționale audiovizuale.

Vor fi supuse monitorizării emisiunile informativ-analitice, cu excepția celor de producție locală, ca răspuns la sesizarea deputatului liberal-reformator, Ana Guțu, care a cerut oprirea propagandei rusești în spațiul audiovizual al Republicii Moldova.

Astfel, vor fi monitorizate posturile Prime TV, TV 7, RTR Moldova, Ren TV Moldova și Rossia 24. Perioada de monitorizare a fost aleasă între 10 și 24 aprilie, radiodifuzorii urmând să prezinte înregistrările emisiei la solicitarea CCA.

Președintele CCA, Marian Pocaznoi, a declarat că va solicita Parlamentului revizuirea Codului Audiovizualului astfel încât autoritatea de reglementare să poată avea o reacție promptă la eventualele încălcări depistate inclusiv prin aplicarea de sancțiuni.

Rezultatele monitorizării vor fi consultate cu societatea civilă de la Chișinău, dar și cu Platforma europeană a autorităților de reglementare, înainte de a fi luată vreo decizie privind posturile rusești.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
9,4
Nori împrăștiați
Umiditate:63 %
Vint:2,06 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
13
Fri
14
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău