CCA a emis avertizări publice pentru posturile de televiziune Prime, Publika TV, Canal2, Canal3 și CTC

  • 22 Mai 2018 10:03
CCA a emis avertizări publice pentru posturile de televiziune Prime, Publika TV, Canal2, Canal3 și CTC

Consiliul Coordonator al Audiovizualului (CCA) a emis, astăzi, o avertizare publică pentru posturile de televiziune Prime, Publika TV, Canal 2, Canal 3 și STS a urmare a modului în care au reflectat campania electorală și din cauza că au favorizat-o pe Silvia Radu în calitate de concurent electoral.

Mai mulți reprezentanți ai societății civile, candidați la alegerile locale noi și membrul CCA, Olga Guțuțui au cerut să fie sancționate posturile respective pe motiv că au încălcat prevederile Codului Electoral și ale Codului Audiovizualului, prezentând subiecte cu caracter electoral, deși au anunțat anterior că nu vor reflecta campania electorală. 

De asemenea, posturile respective de televziune au favorizat un anumit candidat. „Silvia Radu a fost prezentată sub aspect pozitiv, iar Andrei Năstase - preponderent negativ, ceea ce este un dezechilibru cras”, a declarat președintele CCA, Dragoș Vicol. 

Astfel, CCA a decis să avertizeze aceste posturi, precum și postul STS, care, potrivit instituției, de asemenea a încălcat prevederile legislației în ceea ce ține de reflectarea campaniei electorale pentru alegerile locale noi din 20 mai. 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:4,63 m/s
Wed
19
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Sun
17
Arhivă Radio Chișinău