CCA a eliberat licență pentru încă un post de televiziune afiliat partidului lui Dodon

  • 30 Decembrie 2016 13:37
CCA a eliberat licență pentru încă un post de televiziune afiliat partidului lui Dodon

Compania Exclusiv Media SRL, afiliată Partidului Socialiștilor și proprietară a postului NTV Moldova, a primit licență pentru încă un post de televiziune. Decizia a fost luată de membrii Consiliului Coordonator al Audiovizualului, care s-au întrunit vineri, 30 decembrie, în ultima ședință din anul 2016.

 Potrivit CCA, postul de televiziune Exclusiv TV își va difuza serviciul de programe prin rețelele distribuitorilor de servicii din țară. Totodată, el va deține dreptul de retransmisie a postului rusesc TNT, scrie Anticoruptie.md.

Exclusiv Media SRL este deținută oficial de deputatul socialist Corneliu Furculiță și este proprietară a postului NTV Moldova. Aceeași firmă editează ziarul de limbă rusă „Argumenti i Fakti”. CCA le-a acordat licență pentru a retransmite NTV-ul de la Moscova în decembrie 2015.

Centrul de Investigații Jurnalistice scotea la iveală într-o anchetă realizată în parteneriat cu Ziarul de Gardă că, acum un an, singurul fondator al firmei era Veaceslav Anghel, originar din Sadova, Călărași, localitatea de baștină a liderului PSRM. La Exclusiv Media SRL este angajată și Galina, soția lui Igor Dodon, dar și Ludmila, soția lui Corneliu Furculiță, cea care a donat PSRM la alegerile parlamentare de acum un an peste 165.000 de lei. Curios este și faptul că, deși acum un an era pe numele lui Veaceslav Agache,  firma își avea sediul într-un apartament al soților Furculiță de pe strada Asachi din Capitală.

În scrutinul prezidențial din această toamnă, reporterii RISE Moldova au scos la iveală schema prin care, cu câteva luni înainte de demararea campaniei electorale, Exclusiv Media SRL a primit un transfer de peste 30 de milioane de lei de la o firmă off-shore înregistrată în Bahamas. Ulterior, în baza unor contracte de împrumut, milioane de lei au ajuns de la această companie la mai mulți sponsori ai Partidului Socialiștilor. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău