CCA a avertizat un post TV pentru agitație înainte de startul campaniei electorale, în urma unei solicitări din partea PD

  • 14 Ianuarie 2019 19:45
CCA a avertizat un post TV pentru agitație înainte de startul campaniei electorale, în urma unei solicitări din partea PD

Consiliul Audiovizualului (fostul Consiliu Coordonator al Audiovizualului - "I.") a avertizat luni postul de televiziune TVC 21 pentru agitație înainte de începerea campaniei electorale.

Solicitarea în acest sens a venit din partea Partidului Democrat, care a mai cerut și sancționarea postului jurnal TV, însă monitorizarea nu a constatat încălcări. Motiv pentru avertizare a servit faptul că președinții Blocului electoral ACUM, Maia Sandu și Andrei Năstase, care au participat pe 2 și 3 ianuarie la emisiunile "Glavnoe" și "Important", ar fi făcut declarații care pot fi considerate drept agitație.

Reprezentantul TVC 21, Livia Buracovschi, moderatoarea em isiunii "Glavnoe", a menționat că în cadrul emisiunii a atenționat participanții asupra interzicerii desfășurării agitației înainte de începerea oficială a campaniei electorale (25 ianuarie). Membrii Consiliului recomandă moderatorilor emisiunilor politice să aplice măsuri mai dure pentru a combate agitația ilegală și insultarea oponenților politici.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău