Cazurile de transmitere a sifilisului congenital de la mamă la făt, eliminate

  • 08 Iunie 2016 19:25
Cazurile de transmitere a sifilisului congenital de la mamă la făt, eliminate

În Republica Moldova au fost eliminate cazurile de transmitere a sifilisului congenital de la mamă la făt, potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătății.

În cadrul  Adunării Generale ONU cu privire la stoparea SIDA, autoritățile moldovenești și-au luat angajamentul, ca până în 2017, să elimine și transmiterea aceste maladii de la mama infectată la făt.

Screening-ul și tratamentul pe parcursul sarcinii sunt esențiale pentru prevenirea transmiterii materno-fetale a sifilisului, care poate cauza avorturi spontane, mortinatalitate sau decese neonatale în până la 80 la sută din cazuri. Republica Moldova, ca majoritatea țărilor europene, le oferă femeilor însărcinate testarea la sifilis și asigură tratament gratuit al acestora, se mai arată în comunicatul Ministerului Sănătății.

Ultimele date ale Biroului Național de Statistică arată că în 2014, în Republica Moldova erau 1 855 de bolnavi de sifilis luați sub supraveghere, cu diagnosticul stabilit pentru prima dată și 2 732 de bolnavi aflați în evidența instituțiilor curativ-profilactice.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojuranl Chișinău
Meteo Chișinău
27,24
Cer senin
Umiditate:32 %
Vint:6,69 m/s
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Sat
19
Sun
19
Arhivă Radio Chișinău