Cazurile de infecții respiratorii acute înregistrate în Republica Moldova sunt în descreștere

  • 01 Februarie 2023 08:08
Cazurile de infecții respiratorii acute înregistrate în Republica Moldova sunt în descreștere

În Republica Moldova se înregistrează o descreștere continuă a numărului cazurilor de infecții respiratorii acute. Respectiv în a patra săptămână a anului curent, 23-29 ianuarie, au fost înregistrate 103 cazuri de gripă sezonieră, 11 052 de infecții acute ale căilor respiratorii superioare (IARCS) și 409 - infecții respiratorii acute severe (SARI)., se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății.

Se atestă o tendință de reducere inclusiv a internărilor, în perioada menționată fiind spitalizate cu gripă 57 de persoane, iar cu IARCS - 279. De asemenea, informăm că, în săptămâna 23–29 ianuarie, nu au fost înregistrate cazuri de deces.
 
Menționăm că, în total, în acest sezon, au fost confirmate 1 377 de cazuri de gripă, IARCS - 171 202 cazuri și SARI - 7 203.
 
Reiterăm importanța respectării în continuare a măsurile de prevenire a îmbolnăvirilor prin gripă sezonieră și alte infecții respiratorii acute, precum evitarea aglomerațiilor; purtarea măștilor de protecție, în special în transportul public, alte locuri aglomerate; respectarea distanței, de cel puțin un metru, față de persoanele care tușesc sau strănută; aerisirea periodică a încăperilor; respectarea igienei mâinilor, a etichetei tusei și strănutului; vaccinarea antigripală.
 
La apariția primelor simptome specifice infecțiilor respiratorii - febră, tuse, strănut, dureri de cap, stare de slăbiciune, vă îndemnăm să consultați medicul de familie.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Colectia de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
27,74
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:5,14 m/s
Wed
26
Thu
23
Fri
21
Sat
23
Sun
24
Arhivă Radio Chișinău