Cazul Niculinei Bulat, discutat în cadrul ședinței Comisiei pentru Situații Excepționale

  • 03 Noiembrie 2017 15:52
Cazul Niculinei Bulat, discutat în cadrul ședinței Comisiei pentru Situații Excepționale

Cazul tinerei de 20 de ani, dependentă de dializă, care a fost lăsată noaptea de medici cu burta plesnită în stradă, a fost discutat vineri, 3 noiembrie, la Guvern. După ce tânăra s-a stins noaptea trecută din viață, astăzi la ședința Comisiei pentru Situații Excepționale, premierul Pavel Filip a cerut demisia celor implicați în cazul Niculinei Bulat, dar și răspundere penală pentru cei care vor fi găsiți vinovați.

„Nu este o scuză că pacienta a venit nu pentru procedurile de dializă. Dacă te consideri medic și vezi că pacientul are o altă problemă, nu-l trimiți acasă, în stradă. Nu vreau doar demisii, vreau răspundere penală. Să pregătim un demers către procurori să examineze penal acest caz”, a spus Pavel Filip.

Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Stela Grigoraș, a spus că pe marginea cazului Niculinei Bulat a fost inițiată o anchetă internă.

„Fetița făcea dializă de două ori pe săptămână. A fost transportată cu elicopterul  AVIASAN la Institutul de Urgență. S-a reabilitat puțin pentru a se interveni chirurgical, însă viața copilului nu a putut fi salvată”, a precizat Stela Grigoraș.

Niculina Bulat avea 20 de ani și cântărea doar 20 de kg. De aproape zece ani, tânăra făcea dializă și era în grija unei verișoare.

Ziarul de Gardă nota că Niculina Bulat a fost lăsată în stradă de medicii de la spitalul din Drochia în noaptea de 21 octombrie. Tânăra avea dureri mari și abdomenul perforat, de unde curgea lichid.  Medicii i-ar fi spus că nu pot să o ajute, dar nici nu au ambulanță, sugerându-i să plece să își caute transport ca să plece pentru un ajutor specializat la Bălți.

La Bălți a ajuns cu un transport privat, unde i s-a extras lichid din burtă, i-a fost cusută gaura, pansată și trimisă acasă cu un transport de ocazie. Ulterior Ministerul Sănătății și Protecției Sociale a preluat-o pe Niculina Bulat de la Drochia și a internat-o în Spitalul de Urgență de la Chișinău, dar starea ei era deja extrem de gravă.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:1,03 m/s
Fri
14
Sat
16
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău