Cazul Navalnîi: Ministrul de externe rus respinge criticile Occidentului. "Probabil că ar trebui să ne gândim la imaginea noastră, dar nu suntem domnișoare care merg la bal"

  • 18 Ianuarie 2021 13:10
Cazul Navalnîi: Ministrul de externe rus respinge criticile Occidentului.

Ministrul de externe rus Serghei Lavrov a afirmat luni că luările de poziție ale statelor occidentale care au condamnat arestarea opozantului Aleksei Navalnîi sunt menite să le distragă atenția cetățenilor din respectivele țări de la problemele interne, relatează Reuters.

Potrivit lui Lavrov, cazul lui Navalnîi a avut ecou în mod artificial în afara Rusiei și în Occident, care a impus sancțiuni împotriva Moscovei în legătură cu otrăvirea opozantului.

Șeful diplomației ruse a adăugat că Moscova nu se teme că îi va fi afectată imaginea, în urma ultimelor evoluții din acest caz.

Navalnîi a fost arestat duminică de autoritățile ruse imediat după sosirea lui la Moscova din Germania, unde a stat în convalescență după o presupusă otrăvire, în august anul trecut.

"Probabil că ar trebui să ne gândim la imaginea noastră, dar nu suntem domnișoare care merg la bal", a declarat Lavrov în conferința de presă anuală.

Ministrul de externe rus a menționat că Germania nu a adus dovezi materiale în sensul că Navalnîi ar fi fost otrăvit și că Rusia nu consideră că există motive pentru a începe o anchetă penală. 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:12,86 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău