Cazul Medvedciuk: O instanță ucraineană a pus sechestru pe zeci de case, mașini și apartamente aparținând deputatului pro-rus

  • 14 Aprilie 2022 10:55
Cazul Medvedciuk: O instanță ucraineană a pus sechestru pe zeci de case, mașini și apartamente aparținând deputatului pro-rus

O instanță din Ucraina a pus sechestru pe încă 154 de bunuri mobile și imobile ale familiei deputatului ucrainean pro-rus Viktor Medvedciuk, care a fost reținut recent de forțele speciale din cadrul Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU), scrie Rador.

Potrivit Biroului de Stat pentru Investigații din Ucraina, printre bunurile sechestrate se numără apartamente, case, mașini și un iaht aparținând nu doar lui Medvedciuk, ci și soției sale, Oksana Marcenko. Este vorba, printre altele, despre 26 de mașini, 30 de terenuri, 23 de case, 32 de apartamente, 17 locuri de parcare și un iaht. În plus, instanța a pus sechestru și pe acțiunile deținute de cei doi în cadrul a 25 de companii.

Amintim că deputatul Viktor Medvedvciuk, considerat "omul lui Vladimir Putin" în Ucraina, a fost reținut de SBU pe 12 aprilie, după ce în februarie a fugit din arestul la domiciliu. Acesta a încercat să fugă din țară cu ajutorul Serviciului Federal de Securitate al Rusiei. În 2021 autoritățile au ucrainene deschis un dosar de trădare împotriva lui Medvedciuk.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
7,74
Cer fragmentat
Umiditate:89 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău