Cauzele de apărare a drepturilor minorilor vor fi scutite de taxa de stat

  • 28 Februarie 16:22
Cauzele de apărare a drepturilor minorilor vor fi scutite de taxa de stat

Un proiect de lege care prevede scutirea de taxa de stat și taxa de timbru pentru minori în cauzele de apărare a drepturilor lor a fost examinat, astăzi, de membrii Comisiei juridice, numiri și imunități, transmite un comunicat al Parlamentului Republicii Moldova.

Inițiativa legislativă, care aparține deputatei din Fracțiunea „Partidul Acțiune și Solidaritate”, Olesea Stamate, prevede modificarea Legii taxei de stat în vederea eliminării deficiențelor din practica ce ține de impunerea taxei de stat. Mai exact, se propun modificări ce vor exclude dubla impunere în ceea ce privește achitarea taxei de stat.

Prin acest proiect se mai propun a fi instituite scutiri de la taxa de stat pentru radierea din evidența la domiciliu. De asemenea, proiectul prevede scutirea de taxa de stat și taxa de timbru pentru executorii judecătorești și organele fiscale, indiferent de calitatea lor procesuală.

Prin modificările propuse sunt eliminate incertitudinile cu referire la cererile de chemare în judecată în acțiunile cu caracter nepatrimonial și instituirea clară a scutirii de la plata taxei de stat în contenciosul administrativ. Totodată, este adusă claritate în privința cererilor de partaj, taxa de stat, în acest caz, va fi achitată reieșind din valoarea bunurilor pretinse.

Proiectul de lege va fi propus spre examinare și aprobare în plenul Parlamentului. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de Muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:32 %
Vint:5,14 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău