Cauză de escrocherie cu 31 de victime transmisă în instanța de judecată. Valoare totală a prejudiciilor se estimează la 12 milioane de lei

  • 28 Noiembrie 2022 12:48
Cauză de escrocherie cu 31 de victime transmisă în instanța de judecată. Valoare totală a prejudiciilor se estimează la 12 milioane de lei

Procuratura raionului Criuleni, cu suportul Inspectoratului de Poliție Criuleni, a finalizat urmărirea penală și a expediat în instanța de judecată cauza penală privind învinuirea unei femei de 51 de ani, locuitoare a unui sat din raionul Criuleni, de comiterea infracțiunii prevăzute de art.190 alin.(5) din Codul penal (escrocheria săvârșită în proporții deosebit de mari).

Femeia este învinuită că, în perioada anilor 2014-2018, având scopul dobândirii prin înșelăciune și abuz de încredere a bunurilor altei persoane, sub pretextul efectuării investițiilor în domeniul farmaceutic, a primit de la 31 de victime sume bănești semnificative, prin ce a cauzat ultimelor prejudicii materiale în proporții deosebit de mari.
 
Valoare totală a prejudiciilor  se estimează la 12 331 669 lei.
 
La moment, învinuita pledează nevinovată.
 
Remarcăm că, în vederea reparării daunelor cauzate prin acțiunile infracționale, au fost aplicate sechestre pe mai multe bunuri imobile ale învinuitei: casă de locuit, terenuri agricole, automobil precum și mijloace bănești, se arată în comunicatul procuraturei.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
6,63
Nori împrăștiați
Umiditate:90 %
Vint:3,6 m/s
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Thu
12
Arhivă Radio Chișinău