Câți bani a făcut Tesla din investiția în bitcoin. Analist: Profitul este mai mare decât din vânzările de mașini

  • 22 Februarie 2021 11:13
Câți bani a făcut Tesla din investiția în bitcoin. Analist: Profitul este mai mare decât din vânzările de mașini

Tesla a obținut un profit de aproximativ 1 miliard de dolari din investiția sa în bitcoin, a spus Daniel Ives, analist la Wedbush Securities, la postul de televiziune CNBC, notează Digi24.ro.

Compania Tesla este pe cale a obține un profit mai mare din investițiile sale în bitcoin decât din vânzarea mașinilor în tot anul 2020, a estimat Ives într-o notă publicată sâmbătă, transmite Mediafax.

La începutul acestei luni, producătorul de vehicule electrice a anunțat că a cumpărat bitcoin în valoare de 1,5 miliarde de dolari pentru a maximiza randamentul numerarului. Achiziția a fost făcută în ianuarie, a spus compania fără a dezvălui când sau la ce preț a cumpărat bitcoin. Nu este clar dacă Tesla a vândut bitcoin.

Bitcoin a cunoscut creșteri uriașe în acest an, atingând regulat valori record. Valoarea de piață a Bitcoin a depășit 1.000 de miliarde de dolari pentru prima dată săptămâna trecută, iar criptomoneda a crescut cu 94% de la începutul anului.

Ives nu a explicat cum a ajuns la respectiva valoare. Potrivit datelor CoinDesk, prețul bitcoin a trecut de la un maxim intraday de 34.793,45 dolari pe 31 ianuarie la un maxim intraday de 57.487,03 dolari pe 20 februarie, ziua în care Ives și-a publicat nota.

Aceasta reprezintă o creștere de aproximativ 65%, ceea ce ar aduce profitul investiției bitcoin a Tesla de 1,5 miliarde dolari la aproximativ 975 milioane dolari. Pe baza nivelului maxim de 58.332,36 dolari de luni, profitul respectiv ar depăși 1 miliard de dolari.

CEO-ul Tesla, Elon Musk, este un susținător al monedelor digitale. El a spus recent că Bitcoin este „o formă de lichiditate mai puțin stupidă decât numerarul”.

Sursa: DIGI24

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:12,86 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău