Câți bani a câștigat Moldova din programul cetățenie prin investiție (Mold-street)

  • 06 August 2019 10:52
Câți bani a câștigat Moldova din programul cetățenie prin investiție (Mold-street)

Din momentul lansării Programului „Cetățenie prin Investiție” (MCBI) din Moldova, au fost înregistrate și procesate cu succes cinci aplicații, care au adunat 545.000 euro (circa 10 miliaone lei), anunță Henley & Partners, concesionara programului, potrivit Mold-street.com.

Potrivit Henley acest capital, poate fi distribuit "pentru realizarea unor proiecte vitale, cum ar fi investiții în infrastructură, pentru a lega comunitățile rurale izolate de piețe, îmbunătățirea sistemelor de irigare pentru sectorul agricol sau modernizarea transportului public și a infrastructurii", notează sursa citată.

Menționăm că Parlamentul a decis să instituie pentru o perioadă de patru luni moratoriu la acordarea cetățeniei R.Moldova în schimbul investițiilor, însă cererile care au fost depuse vor fi deja examinate. Este vorba de 34 de cereri. Președintele Igor Dodon a semnat decretele privind acordarea cetățeniei prin investiții pentru trei persoane, decizia fiind publicată în Monitorul Oficial la 2 august curent. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău