Câteva mii de persoane au participat la Marea Adunare Națională

  • 05 Iulie 2015 17:16
Câteva mii de persoane au participat la Marea Adunare Națională

La Chișinău s-a desfășurat astăzi o manifestație unionistă, la care au participat câteva mii de persoane, denumită de către organizatori cea de-a patra Mare Adunare Națională.

 Participanții veniți din întreaga Republică Moldova, dar și din diasporă, au pledat pentru unirea cu România și au cerut autorităților din cele două state să elaboreze politici pentru atingerea acestui deziderat. 

Piața Marii Adunări Naționale din centrul Chișinăului a fost neîncăpătoare astăzi. Un drapel tricolor de câteva zeci de metri a fost desfășurat în centrul capitalei. Evenimentul, organizat  de o coaliție a mai multor organizații unioniste, Blocul Unității Naționale, a început cu binecuvântarea din partea unui sobor de preoți de la Mitropolia Basarabiei și cu un recital de cântece patriotice.

Consiliul onorific al Blocului Unității Naționale, constituit din artiști, jurnaliști și oameni de știință, a elaborat un apel adresat către popor, dar și către autoritățile din România și Republica Moldova de susținere a unirii celor două state, făcând trimitere la actele istorice din 1918, dar și la necesitatea abolirii consecințelor Pactului Ribbentrop - Molotov. Declarația a fost citită de către actorul Nicolae Jelescu.

”Facem apel către toți factorii de decizie din România și Republica Moldova ca mai presus de ideologiile și interesele de partid, să promoveze solidaritatea națională și să contribuie la reunirea celor două maluri ale Prutului”.

După încheierea Marii Adunări Naționale, participanții au pornit într-un marș spre București, numit Marșul lui Ștefan cel Mare. Manifestanții unioniști intenționează să treacă hotarul pe jos la vama Ungheni. În România, în perioada 12-20 iulie, participanții la marș vor face un tur al Munteniei și Ardealului cu trenul și autocarul.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău