Câteva sute de tineri au protestat față de rezultatele alegerilor prezidențiale

  • 14 Noiembrie 2016 18:17
Câteva sute de tineri au protestat față de rezultatele alegerilor prezidențiale

Câteva sute de tineri au protestat luni, 14 noiembrie, la Chișinău față de rezultatele alegerilor pentru funcția de președinte, câștigate ieri de liderul socialist, Igor Dodon. Protestatarii consideră că scrutinul a fost fraudat și solicită alegeri repetate. 

Manifestanții au început protestul în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău, dar ulterior s-au îndreptat spre sediul Comisiei Electorale Centrale, unde au scandat mesaje împotriva lui Igor Dodon și de susținere pentru Maia Sandu. De asemenea, ei au cerut demisia membrilor CEC. Tinerilor li s-au alăturat și persoane în etate.

În opinia protestatarilor, alegerile ar fi fost organizate defectuos, pentru că nu au ajuns buletine de vot pentru cetățenii din străinătate și pentru că s-a organizat votul masiv al celor din regiunea transnistreană. Protestatarii spun că au rămas impresionați de mobilizarea diasporei și consideră că acestora le-ar fi fost încălcat dreptul la vot. Ei cred că în acest fel alegerile au fost fraudate și cer organizarea alegerilor repetate sau revizuirea rezultatelor scrutinului.

După ce au protestat la CEC, tinerii s-au îndreptat spre monumentul lui Ștefan cel Mare din centrul Chișinăului, unde au mai manifestat aproximativ o oră.

Comisia Electorală Centrală nu a venit, deocamdată, cu o reacție la aceste proteste.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:6,17 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
20
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău