Fiul jurnalistei asasinate în Malta | Cei pe care îi investiga mama mea pentru corupție sunt acum printre acei care anchetează uciderea ei

  • 25 Octombrie 2018 15:49
Fiul jurnalistei asasinate în Malta | Cei pe care îi investiga mama mea pentru corupție sunt acum printre acei care anchetează uciderea ei

La 16 octombrie 2018 s-a împlinit un an de la asasinarea jurnalistei malteze Daphne Caruana Galizia, iar ancheta privind omorul ei nu a avansat foarte mult. Cei trei fii ai ei și soțul atrag atenția asupra riscurilor de coruptibilitate în interiorul structurilor de anchetă, scrie Ziarul de Gardă.

La 22 octombrie, Transparency International a acordat Premiul Internațional Anticorupție post-mortem jurnalistei Daphne Caruana Galizia. Pe scenă evenimentului, care a avut loc la Copenhaga, Danemarka, a ieșit familia ei, evocând mărturii despre curajul acestei jurnaliste.

Unul dintre fiii ei, Matthew, a relatat cum a însoțit-o pe Daphne la ultimul interviu, în cadrul căruia jurnalista a primit confirmări despre marea corupție din dosarul pe care îl investiga. Peste câteva zile de la acel interviu, jurnalista a fost asasinată. Familia ei susține că va lupta până la capăt pentru elucidarea acestui caz, deși nu sunt mulțumiți de modul în care decurge anchetă.

Într-un material video pregătit pentru evenimentul din 22 octombrie, un alt fiu al jurnalistei, Paul, a declarat că marea îngrijorare a familiei este opacitatea grupului de anchetă a acestui omor. „Câteva dintre persoanele care apar în investigațiile mamei mele despre corupție sunt acum printre persoanele implicate în investigarea uciderii ei”, susține Paul Caruana Galizia.

Sursa: Ziarul de Gardă

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:97 %
Vint:0 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău