Câte persoane au fost condamnate în dosarul 7 aprilie?

  • 07 Aprilie 2015 14:09
Câte persoane au fost condamnate în dosarul 7 aprilie?

Până în prezent 5 foști angajați ai structurilor de forță au fost condamnați cu executare în dosarul 7 aprilie 2009. Printre aceștia sunt și fostul ministru de interne Gheorghe Papuc și polițistul Ion Perju, găsit vinovat de omorul lui Valeriu Boboc.

Niciuna din aceste hotărâri însă nu este irevocabilă, potrivit Procuraturii Generale. În plus, amintim că atât Gheorghe Papuc cât și Ion Perju, deși au fost condamnați cu executare nu-și ispășesc pedeapsa pentru că nu au fost reținuți în momentul pronunțării sentinței, iar apoi nu au mai fost de găsit.

În privința a nouă persoane justiția a emis și cinci sentințe irevocabile de condamnare cu suspendare.

Potrivit unui comunicat al Procuraturii Generale, după 7 aprilie 2009 au fost pornite 71 de cauze penale pentru tortură și depășirea atribuțiilor de serviciu. 28 de dosare în privința a 47 polițiști au fost finalizate și expediate în judecată. Deși majoritatea cauzelor penale cu privire la acțiunile ilegale comise de polițiști au fost expediate de procurori în instanțele de judecată încă în anii 2009 și 2010, până în prezent, 13 dosare privind 24 de polițiști sunt tergiversate, potrivit Procuraturii.

Instituția mai precizează că 13 persoane au fost condamnate pentru comiterea dezordinilor în masă și jafurilor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău