Câte ore mai au la dispoziție alegătorii din R. Moldova pentru a-și exercita dreptul la vot ?

  • 03 Noiembrie 2019 19:56
Câte ore mai au la dispoziție alegătorii din R. Moldova pentru a-și exercita dreptul la vot ?

Alegătorii din municipiul Chișinău și din alte 383 de localități unde astăzi are loc turul doi de scrutin pentru alegerea primarilor mai au la dispoziție aproximativ o oră pentru a-și exercita dreptul la vot.

În Chișinău, până la această oră (20.00) au votat peste 235 de mii de alegători ceea ce constituie o rată de prezență la urne de aproape 37 sută, mai mare cu 2 procente decât la aceeași oră în primul tur.

Prezența la vot până la această oră a depășit-o pe cea din primul tur de scrutin, din 20 octombrie, când în total au votat aproximativ 225 de mii de alegători, sau 36 la sută din chișinăuieni. Pe de altă parte, prezența este mai mică față de turul doi scrutin al alegerilor locale noi din iunie anul trecut, când peste 246 de mii de chișinăuieni s-au prezentat la urne.

La nivel național, în ansamblul celor 384 de localități unde au loc astăzi alegeri, și-au exercitat dreptul la vot aproximativ 640 de mii de alegători sau circa 40 la sută. Prezența este doar un pic mai mică față de primul tur de scrutin, când la aceeași oră votaseră 41% din numărul de alegători.

Secțiile de votare se închid la ora 21.00. De la aceeași oră, urmează a fi făcute publice datele exit-poll-ului realizat în mun. Chișinău, iar primele rezultate parțiale ale alegerilor vor fi prezentate de Comisia Electorală Centrală la ora 22.00.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal
Meteo Chișinău
4,96
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău