Catalogul formației britanice Pink Floyd ar putea fi vândut pentru 500 de milioane de dolari

  • 14 Mai 2022 18:10
Catalogul formației britanice Pink Floyd ar putea fi vândut pentru 500 de milioane de dolari

Catalogul formației rock britanice Pink Floyd este propus spre cumpărare de Warner Music și BMG, casă germană specializată în gestionarea drepturilor de autor asociată fondului american KKR, potrivit Financial Times, citat de agenția News.ro.

Acordul ar putea să depășească 500 de milioane de dolari, potrivit cotidianului financiar care citează surse apropiate propunerii.

Ar putea chiar să depășească suma de vânzare de anul trecut a catalogului lui Bruce Springsteen către Sony Music, achiziție care s-a încheiat la 550 de milioane de dolari potrivit presei americane, un record, adaugă FT.

Formația de rock progresiv condusă de David Gilmour și Roger Waters este una dintre trupele cu cele mai mari vânzări din istoria muzicii, cu melodii emblametice precum „Money”, „Wish you were here” sau „Comfortably numb” și cu 250 de milioane de copii vândute în lume.

Vânzările de cataloage muzicale s-au multiplicat în ultimii ani, odată cu cele ale lui David Bowie, Bob Dylan, Sting sau Tina Turner care, potrivit presei, au fost cedate pentru sute de milioane de dolari.

 

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
13,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău