Cataloagele clasice din instituțiile de învățământ din Republica Moldova ar putea să dispară. Cu ce vor fi înlocuite

  • 23 Iulie 2023 11:55
Cataloagele clasice din instituțiile de învățământ din Republica Moldova ar putea să dispară. Cu ce vor fi înlocuite

În scurt timp, ar putea să dispară cataloagele clasice din instituțiile de învățământ din Republica Moldova. Acestea vor fi înlocuite cu cele electronice, a anunțat noul Ministru al Educației și Cercetării, Dan Perciun.

Oficialul a prezentat prioritățile ministerului pe care îl conduce de la începutul acestei săptămâni. Totodată, Dan Perciun a subliniat importanța digitalizării sistemului de învățământ, scrie Radio Moldova.

„Aspectele legate de digitalizare a școlilor sunt foarte importante, un catalog școlar electronic, este un element de bun simț deja în anul 2023. Școlile sunt obligate să țină evidența notelor pe hârtie, trebuie să excludem acest lucru, și aici urmează o intervenție în scurt timp, ca să le permitem școlilor să utilizeze cataloagele electronice“, a punctat Dan Perciun.

Potrivit Ministru al Educației și Cercetării, modernizarea școlilor și universităților, digitalizarea educației și creșterea prestigiului profesiei didactice, sunt priorități de pe agendă noului ministru.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:5,66 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău