Cât s-a reparat din drumul Chișinău-Ungheni-Sculeni și de ce companiile care efectuează lucrările plătesc penalități

  • 10 Mai 2019 16:05
Cât s-a reparat din drumul Chișinău-Ungheni-Sculeni și de ce companiile care efectuează lucrările plătesc penalități

Lucrările de reparație a drumului național R1: Chișinău-Ungheni-Sculeni este gata în proporție de peste 60%, anunță Ministerul Economiei și Infrastructurii.

Astfel, ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, a comunicat că pentru reparația drumului național R1 au fost încheiate 5 contracte, iar valoarea totală a proiectului este de 80 de milioane de euro.

Contractele de reabilitare a porțiunilor drumului național R1 Chișinău-Ungheni-Sculeni, semnate cu companiile Euro-Asian Construction Corporation Evrascon JSC  din Azerbaidjan și OHL ZS din Cehia au fost pornite în martie 2014, pe o lungime de 83,82 km, lucrările fiind finanțate de Banca Europeană de Investiții. Porțiunile de drum renovate ar fi trevuit să fie date în exploatare în iulie 2016, lucru care nu s-a întâmplat. 

În prezent, companiile de construcții plătește penalizări pentru fiecare zi de întârziere: „Deși aceste companii sunt penalizate continuăm să lucrăm cu ele, pentru că în caz contrar ar dura mai mult procesul de relicitare”, a afirmat Chiril Gaburici.

Companiile au acum un nou termen la dispoziție pentru a da drumul în exploatare - finele anului 2019.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:1,54 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău