Cât de riscantă este o călătorie cu avionul pe vreme de pandemie și care e probabilitatea de a contracta coronavirusul într-o aeronavă

  • 04 Mai 2020 14:51
Cât de riscantă este o călătorie cu avionul pe vreme de pandemie și care e probabilitatea de a contracta coronavirusul într-o aeronavă

Riscul de a te infecta cu noul coronavirus într-un avion nu este „mai mare decât riscul oriunde în altă parte”, este de părere CEO-ul Southwest Airlines, cea mai mare companie aeriană low-cost din Statele Unite. 

Potrivit DIGI24.ro, într-un interviu pentru CBS, citat de Mediafax, Gary Kelly, CEO al Southwest Airlines, a subliniat măsurile de siguranță pe care le-au pus în aplicare și a spus că „fac tot posibilul pentru a încuraja oamenii să se întoarcă și să utilizeze rețelele aeriene”. Southwest Airlines este una dintre companiile aeriene majore americane care a anunțat că va solicita tuturor pasagerilor să poarte măști, începând cu 11 mai.

Centrele pentru controlul și prevenirea bolilor au declarat că posibilitatea virusurilor de a pătrunde în avioane este una mică, riscul unei infecții fiind mic. Totuși aceștia au ținut să îndemne persoanele să respecte măsurile de prevenție.

„Din cauza modului în care aerul circulă și este filtrat pe avioane, majoritatea virusurilor și a altor germeni nu se răspândesc ușor. Deși riscul de infecție într-un avion este scăzut, încercați să evitați contactul cu pasagerii bolnavi, evitați să vă atingeți ochii, nasul sau gura cu mâinile nespuse și spălați-vă des pe mâini cu apă și săpun timp de cel puțin 20 de secunde sau folosiți dezinfectant pentru mâini care conține cel puțin 60% alcool.”, au declarat oficialii.

Gary Kelly a spus că Southwest Airlines a solicitat un împrumut guvernamental pentru a menține companie pe linia de plutire. Deși numărul zborurilor s-a redus drastic din cauza coronavirusului, Kelly consideră că „deja am trecut prin începutul crizei” și a menționat că „cu fiecare săptămână după prima săptămână a lunii aprilie s-a îmbunătățit cu succes situația”. Kelly „nerăbdător să vadă cum se dezvoltă cererea de călătorie vara”, a relatat CNN.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
13,24
Câțiva nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău