Cât costă întreținerea anuală a reședinței prezidențiale de la Condrița și ce spune secretarul general al Președinției despre reducerea acestor cheltuieli

  • 10 Martie 2021 11:59
Cât costă întreținerea anuală a reședinței prezidențiale de la Condrița și ce spune secretarul general al Președinției despre reducerea acestor cheltuieli

Administrația prezidențială promite să reducă la jumătate costul menținerii reședinței prezidențiale de la Condrița. Potrivit INFOTAG, despre aceasta a anunțat secretarul general al administrației prezidențiale Andrei Spânu.

El i-a invitat miercuri pe jurnaliști să viziteze reședința în care a locuit fostul președinte Igor Dodon timp de patru ani, dar acum nu mai este folosită.

Potrivit acestuia, în 2020, din 2,6 milioane de lei preconizați în bugetul pentru întreținerea reședinței, au fost cheltuiți 2,4 milioane de lei. În 2021, sunt prevăzute 2,3 milioane de lei, însă administrația intenționează să revizuiască cheltuielile și să le reducă cu 50%.

Spînu consideră că unele cheltuieli sunt ineficiente, de exemplu, potrivit acestuia, anul trecut au fost cheltuiți aproximativ 75 de mii de lei pentru servicii de internet și 50 de mii pentru întreținerea piscinei. În 2021, întreținerea reședinței costă, potrivit lui Spînu, 125 de mii de lei pe lună.

"Acum sunt analizate diferite sugestii de utilizare a reședinței pentru viitor. Există opțiuni de utilizare a acestuia pentru victimele violenței domestice sau ca platformă pentru evenimente culturale", a spus Spînu, menționând că președintele Maia Sandu nu locuiește în reședință și va prezenta în lunile următoare o decizie cu privire la utilizarea acesteia.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
21,24
Câțiva nori
Umiditate:56 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău