Castelul Balmoral, unde a murit regina Elisabeta a II-a, se deschide vizitatorilor pentru prima dată

  • 30 Iunie 15:58
Castelul Balmoral, unde a murit regina Elisabeta a II-a, se deschide vizitatorilor pentru prima dată

Castelul Balmoral din Scoția, care a fost una dintre reședințele preferate ale reginei Elisabeta a II-a, unde a murit în 2022, își va deschide porțile pentru public începând de luni, 1 iulie. Acesta va rămâne deschis până la 4 august, transmite News.ro.

Aceasta este prima dată în peste 170 de ani când casa este deschisă publicului. Un tur ghidat va permite vizitatorilor să descopere numeroasele colțuri și cotloane ale castelului, inclusiv sălile de mese și biblioteca.

De asemenea, vizitatorii vor putea vedea îmbunătățirile aduse de regele Charles de la încoronarea sa. În special, el a înlocuit covoarele din salon cu tartan Hunting Stewart, ca pe vremea reginei Victoria.

Biletele pentru tururi s-au epuizat în 24 de ore. Vizitele sunt reduse la 40 de persoane pe zi.

Este un loc magnific. Cred că regele dorește ca oamenii să îl poată experimenta”, a declarat pentru The Guardian responsabilul cu turul.

Oamenii care au reușit să obțină un bilet vor experimenta casa de vacanță a familiei regale. Este exact așa. Se simte ca acasă”, a adăugat el pentru cotidianul britanic.

Pentru modica sumă de 100 de lire sterline (aproximativ 116 euro), vizitatorii vor avea acces la mai multe camere folosite de rege și regină. Pentru 150 de lire sterline (175 de euro), aceștia vor avea parte și de un ceai de după-amiază și o gustare ușoară.

De asemenea, vizitatorii vor putea vedea o expoziție de acuarele realizate de Regele Charles în sala de bal. Magazinul castelului pune la dispoziția vizitatorilor tot felul de accesorii și articole care poartă imaginea familiei regale.

Castelul Balmoral a fost achiziționat de familia regală în 1852, în timpul domniei reginei Victoria.

Regele intenționează să deschidă porțile mai multor reședințe oficiale pentru public, după cum a relatat Daily Mail în urmă cu câteva luni.

Palatul Buckingham și-a deschis porțile publicului pentru prima dată în 1993. Banii strânși au fost folosiți pentru restaurarea Castelului Windsor, care a fost parțial distrus de un incendiu în 1992.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
36,24
Cer senin
Umiditate:23 %
Vint:4,63 m/s
Tue
27
Wed
25
Thu
21
Fri
22
Sat
23
Arhivă Radio Chișinău