Castel din România, pe lista celor „50 de edificii din lume pe care trebuie să le vezi înainte să mori”

  • 23 Ianuarie 2020 12:34
Castel din România, pe lista celor „50 de edificii din lume pe care trebuie să le vezi înainte să mori”

Un obiectiv turistic din România a fost inclus pe lista celor mai fascinante clădiri din lume. Castelul Bran ocupă poziția 30 în clasamentul realizat de portarul american Architectural Digest.

Americanii și-au denumit topul „50 de clădiri pe care trebuie să le vezi înainte să mori”, iar „casa lui Dracula”, așa cum este cunoscut Castelul Bran, ocupă poziția a 30-a. Templul Angkor din Cambodgia, turnul Chrysler din New York sau palatul lui Dalai Lama de la Lhasa (Tibet) au fost plasate de americani după obiectivul din România.

„Castelul construit de cavalerii teutoni în 1212 a fost folosit pentru scurt timp de domnitorul român Vlad Țepeș, cel care l-a inspirat parțial pe Bram Stocker pentru romanul Dracula. Trecut prin mâinile mai multor regi timp de mai multe generații, castelul a fost principala reședință a reginei Maria al cărei nepot, Dominic von Habsburg a reprimit castelul abia în mai 2006, de la autoritățile române. Se spune că acest castel valorează 25 de milioane de dolari”, au scris americanii de la Architectural Digest în descrierea făcută Castelului Bran, potrivit infoprut.ro.

Taj Mahal, Capela Sixtină, Marea Piramidă din Geza, Catedrala Notre Dame sau Orașul Interzis din China sunt alte locuri trecute pe listă de americani. Topul este deschis de Hagia Sophia, fosta catedrală-simbol a Imperiului Bizantin, transformată între timp în muzeu.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
10,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,6 m/s
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău