Casele teritoriale de asigurări sociale nu vor mai elibera certificate pe suport de hârtie

  • 27 Noiembrie 2020 16:28
Casele teritoriale de asigurări sociale nu vor mai elibera certificate pe suport de hârtie

Casele teritoriale de asigurări sociale nu vor mai elibera, începând cu 1 decembrie, certificate pe suport de hârtie pentru a fi prezentate la diferite instituții de stat, transmite IPN. Într-un comunicat de presă, Casa Națională de Asigurări Sociale precizează că autoritățile publice pot obține informațiile necesare prin accesarea datelor deținute de CNAS cu suportul Agenției de Guvernare Electronică. Instituțiile solicitante vor interacționa pe o Platformă tehnologică comună de schimb de date – MConnect.

Accesarea datelor necesare prin acest sistem reduce povara administrativă asupra cetățenilor și ajută la rezolvarea mai rapidă a problemelor acestora, asigurând o comunicare mai eficientă între autoritate și beneficiarii săi, se spune în comunicatul CNAS. Cetățenii vor oferi autorităților publice datele personale o singură dată, iar instituțiile publice vor utiliza aceste date pentru prestarea serviciilor publice.

Solicitanții vor avea posibilitatea să obțină în continuare de la CNAS sau de la subdiviziunile teritoriale certificate pentru prezentarea lor peste hotarele țării.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău