Casa regretatului poet român Adrian Păunescu, de la Copăceni, va fi renovată și transformată într-un muzeu al literaturii române

  • 02 Aprilie 2019 16:45
Casa regretatului poet român Adrian Păunescu, de la Copăceni, va fi renovată și transformată într-un muzeu al literaturii române

Casa regretatului poet român Adrian Păunescu din satul Copăceni, raionul Sângerei, va fi renovată și transformată într-un muzeu al literaturii române. Anunțul a fost făcut de vicepreședinta Consiliului Județean Prahova, Ludmila Sfârloagă.

Într-un mesaj pe pagina sa de Facebook, ea a anunțat că asociația Euroregiunea Siret-Prut-Nistru a cumpărat casa poetului. După ce va fi reparată, în clădire va fi înființat un muzeu, iar în curte vor fi organizate festivaluri de muzică și poezie.

Asociația Euroregiunea Siret-Prut-Nistru reunește 29 de raioane din Republica Moldova, municipiul Bălți, regiunea autonomă Găgăuzia și 3 județe din România: Prahova, Iași și Bistrița-Năsăud. Președinția Euroregiunii este deținută în prezent de Consiliul Județean Prahova.

Activitățile Asociației acoperă domenii variate: de la economie, infrastructură, protecția mediului, turism, agricultură și dezvoltare rurală, dezvoltarea resurselor umane și servicii sociale și până la educație, societate informațională și cultură.

Adrian Păunescu a fost un poet, critic literar, eseist, director de reviste, autor publicist, textier, scriitor, traducător și om politic român. S-a născut la  20 iulie 1943, Copăceni, județul Bălți, România, astăzi în Republica Moldova. Inima poetului a încetat să mai bată la 5 noiembrie 2010, la Spitalul Floreasca din București.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
12,18
Nori împrăștiați
Umiditate:79 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău