Casa de modă Gucci și-a deschis arhiva istorică pentru un film despre asasinarea fondatorului său

  • 22 Martie 2021 17:02
Casa de modă Gucci și-a deschis arhiva istorică pentru un film despre asasinarea fondatorului său

Casa de modă Gucci și-a deschis arhiva istorică pentru a-l ajuta pe regizorul britanic Ridley Scott să recreeze ținutele și accesoriile potrivite pentru noul său film despre asasinarea lui Maurizio Gucci, care a fost ucis în 1995 la ordinele fostei sale soții Patrizia Reggiani, cunoscută sub numele de "Văduva Neagră", informează ANSA, preluat de Agerpres.

Atelierul și-a pus fișierele și fotografiile la dispoziția regizorului britanic, deși Reggiani, care a executat 17 ani de închisoare dintr-o condamnare de 26 de ani pentru asasinarea lui Gucci, s-a opus.

Și Patrizia Gucci, fiica lui Paolo Gucci, strănepotul fondatorului casei de modă, a declarat că este împotriva deschiderii arhivei.

Reggiani, care a fost eliberată în urmă cu câțiva ani, a spus că s-a simțit "ofensată" de Lady Gaga, actrița care o va juca în film, deoarece aceasta nu a venit să îi ceară informații cu privire la detalii intime din viața și gândurile ei.

Filmările continuă în prezent în Lombardia, cu Adam Driver în rolul lui Maurizio Gucci și cu o distribuție plină de vedete precum Al Pacino, Jared Leto și Jeremy Irons.

"House of Gucci" este o coproducție MGM și Scott Free Productions.

Scott, în vârstă de 83 de ani, a fost nominalizat la trei premii Oscar pentru regie, pentru filmele "Thelma & Louise", "Gladiatorul" și "Elicopter la Pământ!".

"Gladiatorul" a câștigat Premiul Oscar pentru cel mai bun film. În 2015, filmul "Marțianul" a fost nominalizat la aceeași categorie.

În 1995, atât Scott, cât și fratele său Tony, au primit câte un premiu BAFTA pentru o contribuție britanică remarcabilă adusă cinematografiei.

În 2003 a fost înnobilat cu titlul de ''cavaler'' pentru serviciile aduse cinematografiei britanice.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
9,4
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
9
Mon
8
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău