Casa Albă și-a intensificat eforturile pentru încheierea unui acord între Hamas și Israel

  • 19 Noiembrie 2023 09:20
Casa Albă și-a intensificat eforturile pentru încheierea unui acord între Hamas și Israel

Casa Albă a declarat sâmbătă că lucrează în continuare din greu pentru a se ajunge la un acord între Israel și Hamas în vederea eliberării ostaticilor și pentru a marca o pauză în lupte, relatează Agerpres.

"Nu am ajuns încă la un acord, dar continuăm să muncim din greu" în această direcție, a scris pe X (ex-Twitter) purtătoarea de cuvânt a Consiliului Național de Securitate al Casei Albe, Adrienne Watson, negând o informație apărută în Washington Post, potrivit căreia între beligeranți s-ar fi ajuns la un acord ce prevede eliberarea ostaticilor în schimbul unei pauze de cinci zile în luptă.

La rândul lor, miniștri din țări arabe și islamice vor vizita luni China, prima oprire a unui turneu care are ca scop încheierea războiului din Gaza dintre Israel și gruparea islamistă palestiniană Hamas.

Turneul va fi un prim pas în vederea punerii în aplicare a deciziilor la care s-a ajuns la summitul comun arab și islamic ținut în Riad în această lună, a comentat pe X ministrul de externe saudit, prințul Faisal bin Farhan, în cadrul Dialogului de la Manama, o conferință anuală privind politica externă și de securitate care se desfășoară în Bahrein.

"Prima oprire va fi în China, apoi ne vom deplasa către alte capitale să transmitem un mesaj clar că încetarea focului trebuie anunțată imediat și să fie permisă intrarea ajutoarelor", a spus ministrul saudit. "Trebuie să acționăm pentru a pune capăt acestei crize și războiului din Gaza cât mai repede cu putință", a adăugat el. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:82 %
Vint:1,03 m/s
Mon
22
Tue
20
Wed
10
Thu
7
Fri
9
Arhivă Radio Chișinău