Casa Albă face clarificări: Prima Doamnă a SUA nu s-a întâlnit cu Kim Jong Un

  • 27 August 2019 10:36
Casa Albă face clarificări: Prima Doamnă a SUA nu s-a întâlnit cu Kim Jong Un

Casa Albă a ținut să facă luni clarificări în legătură cu o declarație a președintelui Donald Trump, care a spus anterior că soția sa, Melania Trump, s-ar fi întâlnit în secret cu liderul nord-coreean Kim Jong Un, potrivit dpa, citat de Agerpres.

În cursul unei conferințe de presă, Trump a spus că Prima Doamnă a SUA a 'făcut cunoștință cu Kim Jong Un'.

Într-o declarație, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Stephanie Grisham, a declarat că Trump 'se confesează soției sale în multe probleme', inclusiv în ceea ce privește relația sa cu Kim. 'Și cu toate că Prima Doamnă nu s-a întâlnit cu el, președintele (american) are senzația că a ajuns și ea să-l cunoască', a afirmat reprezentanta Casei Albe.

Clarificarea intervine în contextul în care regimul nord-coreean a lansat o nouă serie de teste cu rachete în ultimele luni, cel mai recent test datând de sâmbătă, când Coreea de Nord a lansat două rachete în mare în largul coastei de est a țării.

Washingtonul și Phenianul încearcă în prezent să relanseze negocierile intrate în impas asupra programului nuclear nord-coreean și a sancțiunilor economice instituite împotriva Coreei de Nord.

Trump și Kim s-au întâlnit în iunie în Zona Demilitarizată dintre cele două Corei (DMZ) și au convenit reluarea discuțiilor. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:1,54 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău