Casa Albă a oferit detalii despre subiectele convorbirilor purtate de Biden și Zelenski

  • 08 Iunie 2021 08:57
Casa Albă a oferit detalii despre subiectele convorbirilor purtate de Biden și Zelenski

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Jen Psaki, a oferit detalii privind temele discuțiilor purtate de către președintele SUA, Joe Biden, și omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski - anunță agențiile de presă rusești, scrie Rador.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Jen Psaki, a oferit detalii privind temele discuțiilor purtate de către președintele SUA, Joe Biden, și omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski - anunță agențiile de presă rusești. "Liderii au examinat aspecte privind parteneriatul nostru strategic în sprijinul planului lui Zelenski de a elimina corupția și de a efectua reforme bazate pe valorile democratice comune împărtășite de către noi și pe aspirațiile euroatlantice ale Ucrainei" - se specifică în declarație.

Se mai subliniază faptul că Biden și-a exprimat sprijinul în favoarea suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei. "Liderii au discutat, de asemenea, despre necesitatea unei cooperări intense în domeniul securității energetice și în lupta împotriva COVID-19" - a adăugat purtătorul de cuvânt al Casei Albe. Partea ucraineană a anunțat că Statele Unite au decis să livreze Kievului 900.000 de doze de vaccin anti-COVID.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău