Cartofii prăjiți, reinventați. Un chef premiat cu stele Michelin pune pe masă un nou concept
-
28 Noiembrie 2016 17:36
Olandezul Sergio Herman, parte din tagma chefilor onorați cu stele Michelin, iese pe piață cu o nouă abordare: Frites Atelier, un concept de magazin de tip "take away", unde vinde cartofi prăjiți "high-end".
După 26 de ani de "fine dining", Sergio Herman a riscat cu un nou concept culinar. Un business în care îi are alături ca parteneri pe Peter Coins și Lhassan Ait Ali, scrie www.gustarte.ro.
Herman a schimbat total stilul clasic de prezentare. În loc de ketchup sau maioneză, cheful olandez a creat cinci sosuri stilate: béarnaise, clasic, cu busuioc, cu piper sau cu trufe, fără conservanți sau aditivi artificiali.
Timp de 18 luni, a căutat și testat sute de soiuri de cartofi pentru a-i alege pe cei mai buni. S-a oprit la cartofii organici din provincia Zeelanda.
O porție de cartofi prăjiți costă între 3,50 euro și 5 euro, în timp ce un platou vegetarian poate fi cumpărat pentru 5-7 euro.
Designul Frites Atelier este inspirat din cel al braseriilor tradiționale frantuzești, dar și din ahitectura restaurantului Balthazar din New York.
Primul magazina fost deschis la Haga, încă trei urmând să fie inaugurate până la finalul anului în Amsterdam, Arnhem și Utrecht.