Cartea pentru copii „Gata cu bătaia” a fost lansată la Chișinău

  • 28 Septembrie 2022 08:52
Cartea pentru copii „Gata cu bătaia” a fost lansată la Chișinău

Cartea pentru copii „Gata cu bătaia” a fost lansată marți, 27 septembrie, la Chișinău, o traducere și adaptare din limba franceză, apărută la editura RP Editor. La evenimentul din incinta Librarius cafe din Chișinău, au participat elevi ai claselor primare ai liceului român-francez „Gheorghe Asachi” din capitală, psihologul Daniela Sîmboteanu, președinta Centrului Național de Prevenire a Abuzului față de Copii, precum și Rodica Plugaru, editorul cărții.

Cartea pentru copii a fost scrisă cu sprijinul experților francezi în Comunicare pașnică explicată copiilor.

În cadrul lansării, elevii au abordat tematica certurilor și a furiei, în baza poveștii Gata cu bătaia! aducând numeroase exemple, inclusiv din perioada pandemiei, când simțeau frustrare și nemultumire de a nu-și putea vedea colegii și prietenii. La inițiativa psihologului Daniela Sîmboteanu, copiii au realizat o activitate interactivă care le-a permis să înțeleagă că este firesc și omenesc să aibă emoții, inclusiv emoții negative și că fiecare simte emoțiile în mod diferit.

Daniela Sîmboteanu a subliniat importanța acceptării tuturor emoțiilor umane, inclusiv ale celor negative, care fac parte din viața noastră de zi cu zi. Un alt aspect important este de a ne învăța să gestionăm emoțiile negative și să ne exprimăm emoțiile în relațiile sociale manifestând toleranță și respect față de alții.

Cadrele didactice de la liceul „Gheorghe Asachi” din Chișinău prezente în cadrul lansării au menționat necesitatea de a aborda tematica violenței în rândul copiilor atât la școală, cât și în familie, și au salutat mesajul de pace și de empatie abordat în cadrul cărții Gata cu bătaia!

Daniela Sîmboteanu, președinta Centrului Național de Prevenire a Abuzului față de Copii a mai afirmat că mesajul cărții Gata cu bătaia! este unul de empatie și de non-violență în rândul copiilor și că doar comunicând într-un mod pașnic putem face lumea de mâine să fie mai frumoasă și mai bună. 

Cartea Gata cu bătaia! este disponibilă în librăriile Librarius, Bestseller, Cărturești, Cartier și Făt-Frumos din Chișinău și din țară, precum și pe Elefant.md.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
11,07
Nori împrăștiați
Umiditate:90 %
Vint:2,57 m/s
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău