Caroline Stockmann: Britanicii au încetat să folosească cuvântul ''Brexit'', pentru că nu a făcut decât să divizeze țara

  • 23 Octombrie 2019 13:07
Caroline Stockmann: Britanicii au încetat să folosească cuvântul ''Brexit'', pentru că nu a făcut decât să divizeze țara

Britanicii evită să mai vorbească despre "Brexit", pe care îl numesc "cuvântul care începe cu B", pentru că nu a făcut decât să divizeze țara și să aducă incertitudine printre trezorierii organizațiilor, a declarat, miercuri, Caroline Stockmann, șefa Asociației Trezorierilor Corporativi din Marea Britanie și președintele adjunct al asociației europene de profil, scrie Agerpres.

Ea a participat, la București, la conferința anuală a Asociației Trezorierilor din România.

"Este un moment de schimbări complexe. Nu știu dacă organizația voastră va fi afectată mai mult sau mai puțin de Brexit, dar mulți dintre noi, în Marea Britanie, am încetat să folosim cuvântul cu "B", așa cum l-am numit, pentru că deja vorbim despre asta de trei ani și este foarte dificil, nimic nu s-a întâmplat practic și a divizat țara, pentru că jumătate dintre oameni nu își doresc părăsirea Uniunii Europene, aici mă includ și pe mine", a spus Stockmann.

Ea a precizat că este foarte dificil să activezi pe piață, în aceste condiții, din cauza incertitudinii.

"Trezorierii nu știu cum să se pregătească, pentru că nu se știe ce se va întâmpla. Aceasta este marea problemă, oare ce se va întâmpla? Te pregătești și, dacă nu se întâmplă, înseamnă că ți-ai pierdut timpul. În sondajele noastre, mulți trezorieri au spus că nu se pregătesc cu adevărat, doar urmăresc ce se întâmplă, dar nu se pregătesc încă", a mai spus reprezentanta trezorierilor britanici.

Potrivit acesteia, o altă provocare a trezorierilor din Europa sunt atacurile cibernetice și securitatea informațiilor.

"Acest lucru mobilizează fizic lumea să facă ceva. O organizare foarte bună este importantă. Spre exemplu, unele mari organizații sunt foarte atente la oamenii care îi recrutează, pentru că pot fi oameni plantați acolo pentru a se familiariza și apoi să-ți fure datele din interior. Trebuie să fim foarte atenți aici", a continuat ea.

Sursa:Agerpres.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
18
Cer fragmentat
Umiditate:82 %
Vint:3,1 m/s
Mon
22
Tue
22
Wed
24
Thu
24
Fri
25

Curs oficial BNM 07 Iunie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.4833 -0.0000
USD 17.3920 -0.0000
RON 4.0272 -0.0000
UAH 0.6518 -0.0000
RUB 0.2515 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău