Caroline Stockmann: Britanicii au încetat să folosească cuvântul ''Brexit'', pentru că nu a făcut decât să divizeze ţara

  • 23 Octombrie 13:07
Caroline Stockmann: Britanicii au încetat să folosească cuvântul ''Brexit'', pentru că nu a făcut decât să divizeze ţara

Britanicii evită să mai vorbească despre "Brexit", pe care îl numesc "cuvântul care începe cu B", pentru că nu a făcut decât să divizeze ţara şi să aducă incertitudine printre trezorierii organizaţiilor, a declarat, miercuri, Caroline Stockmann, şefa Asociaţiei Trezorierilor Corporativi din Marea Britanie şi preşedintele adjunct al asociaţiei europene de profil, scrie Agerpres.

Ea a participat, la Bucureşti, la conferinţa anuală a Asociaţiei Trezorierilor din România.

"Este un moment de schimbări complexe. Nu ştiu dacă organizaţia voastră va fi afectată mai mult sau mai puţin de Brexit, dar mulţi dintre noi, în Marea Britanie, am încetat să folosim cuvântul cu "B", aşa cum l-am numit, pentru că deja vorbim despre asta de trei ani şi este foarte dificil, nimic nu s-a întâmplat practic şi a divizat ţara, pentru că jumătate dintre oameni nu îşi doresc părăsirea Uniunii Europene, aici mă includ şi pe mine", a spus Stockmann.

Ea a precizat că este foarte dificil să activezi pe piaţă, în aceste condiţii, din cauza incertitudinii.

"Trezorierii nu ştiu cum să se pregătească, pentru că nu se ştie ce se va întâmpla. Aceasta este marea problemă, oare ce se va întâmpla? Te pregăteşti şi, dacă nu se întâmplă, înseamnă că ţi-ai pierdut timpul. În sondajele noastre, mulţi trezorieri au spus că nu se pregătesc cu adevărat, doar urmăresc ce se întâmplă, dar nu se pregătesc încă", a mai spus reprezentanta trezorierilor britanici.

Potrivit acesteia, o altă provocare a trezorierilor din Europa sunt atacurile cibernetice şi securitatea informaţiilor.

"Acest lucru mobilizează fizic lumea să facă ceva. O organizare foarte bună este importantă. Spre exemplu, unele mari organizaţii sunt foarte atente la oamenii care îi recrutează, pentru că pot fi oameni plantaţi acolo pentru a se familiariza şi apoi să-ţi fure datele din interior. Trebuie să fim foarte atenţi aici", a continuat ea.

Sursa:Agerpres.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chişinău
9,86 °C
burniță de intensitate joasă
Umiditate:93 %
Vint:5,1 m/s
Mon
9 °C
Tue
14 °C
Wed
10 °C
Thu
4 °C
Fri
1 °C

Curs oficial BNM 17 Noiembrie 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 19.3214 -0.0000
USD 17.5802 -0.0000
RON 4.0546 -0.0000
UAH 0.7255 -0.0000
RUB 0.2745 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău