Carantină de șapte zile în capitala Australiei după depistarea unui caz de contaminare cu COVID-19

  • 12 August 2021 10:11
Carantină de șapte zile în capitala Australiei după depistarea unui caz de contaminare cu COVID-19

O carantină de șapte zile la Canberra, capitala australiană, a fost decretată joi de către autorități după descoperirea unui caz de contaminare cu COVID-19, potrivit AFP, citat de Agerpres.

Aproximativ 400.000 de locuitori ai acestui oraș, unde își are sediul guvernul australian, intră în izolare începând de joi, ora locală 17:00 (08:00 GMT), alăturându-se astfel milioanelor de australieni din imensul sud-est al continentului constrânși deja să rămână în casele lor.

'Este cel mai grav risc sanitar întâmpinat în teritoriu de la începutul anului și chiar de la începutul pandemiei', a apreciat Andrew Barr, șeful de guvern al teritoriului capitalei australiene.

El a indicat că o persoană testată pozitiv pentru COVID-19 a fost în contact cu populația într-un moment când era contagioasă.

Spre deosebire de multe alte orașe australiene, de la începutul pandemiei de COVID-19 în primăvara anului trecut, la Canberra nu a fost instituită niciodată până acum vreo carantină.

Australia a adoptat strategia 'Zero COVID', dar varianta Delta, puternic contagioasă, pare să fi schimbat situația, iar australienii au obosit de aceste carantine repetate.

Peste zece milioane de persoane, care trăiesc în cele două metropole ale țării, Melbourne și Sydney, se află în prezent în carantină.

Autoritățile speră să reducă astfel numărul de infecții.

De altfel, miercuri a fost decretată intrarea în izolare a unei mari părți din vestul statului New South Wales, autoritățile exprimând preocupări pentru eventualele consecințe ale unei epidemii în cadrul populației aborigene, considerată mai vulnerabilă la coronavirus.

'Cer întregii noastre comunități aborigene să stea acasă, să se testeze în caz de simptome și, evident, să se vaccineze cât mai repede posibil', a declarat Marianne Gale, ministrul sănătății din New South Wales.

În acest stat, aproximativ 6.500 de cazuri au fost înregistrate de la revenirea epidemiei la mijlocul lunii iunie, dintre care 36 de decese.

Sydney, cel mai mare oraș al țării, ar putea fi închis cel puțin pentru nouă săptămâni, iar mai multe suburbii au fost plasate joi sub restricții mai severe.

În decurs de aproape 18 luni, strategia Australiei de luptă împotriva COVID-19, printr-o campanie intensă de depistare și urmărire a "contacților", carantină și o cvasiînchidere a frontierelor sale, a dat roade.

Dar campania de vaccinare decurge lent, puțin peste 20% dintre australieni primind două doze de vaccin.

Australia a înregistrat până în prezent peste 37.500 de cazuri de COVID-19 și 946 decese asociate acestei maladii la o populație de 25 milioane de locuitori.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
10,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,6 m/s
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău