Carne de pui crescută în laborator, servită pentru prima dată într-un restaurant. Cum arată meniurile

  • 19 Decembrie 2020 16:30
Carne de pui crescută în laborator, servită pentru prima dată într-un restaurant. Cum arată meniurile

Carnea de pui crescută în laborator și aprobată de Agenția pentru Alimente din Singapore va fi servită pentru prima dată într-un restaurant. Carnea va fi vândută sub forma a trei meniuri, chiflă cu pui crocant cu susan și ceapă verde, foietaj cu pui și piure de fasole neagră și o vafă crocantă cu arțar, cu pui, condimente și sos picant, scrie Digi24.ro.

Această carne a fost produsă în laborator de Eat Just, un start-up american, iar fiecare dintre meniurile care o conțin costă în Restaurantul 1880 din Singapore aproximativ 23 de dolari, notează yahoo.com.

Meniurile vor fi servite în restaurantul 1880, un club privat, exclusiv pentru membri, și vor fi oferite unui număr de 40 de oaspeți,  începând cu 19 decembrie și până pe 22 decembrie, potrivit unui comunicat de presă transmis de companie.

Primele persoane care vor gusta carnea crescută în laborator vor fi „tineri cu vârste cuprinse între 14 și 18 ani care și-au arătat, prin acțiunile lor consecvente, angajamentul de a construi o planetă mai bună”, se mai arată în comunicatul de presă al Eat Just.

Josh Tetrick, co-fondator și CEO al Eat Just, a declarat că firma pe care o conduce a început să dezvolte carne de pui în laborator din celule animale încă din 2016 și că a atras de-a lungul vremii fonduri de milioane de dolari. 

„Acest pas istoric, prima vânzare comercială de carne crescută în laborator, ne apropie de o lume în care majoritatea cărnii pe care o consumăm nu va necesita tăierea unei păduri sau schimbarea habitatului natural al animalelor", a declarat Josh Tetrick.

Carnea crescută în laborator a fost aprobată pentru prima oară în Singapore

Prima țară care a aprobat comercializarea cărnii crescute în laborator, realizată din proteine pe bază de plante, a fost Singapore. Eat Just susține că este prima aprobare a unui organism de reglementare pentru „carnea curată” care nu provine de la animale sacrifictate.

Însă așa-numita „carne curată”, care este produsă din celule crescute în laborator, este încă într-un stadiu incipient.

„Prima aprobare din lume pentru carnea de calitate ridicată creată pe baza unor celule animale pentru consumul uman deschide calea pentru lansarea comercială la scară largă în Singapore”, a informat firma Eat Just într-un comunicat dat publicității la momentul respectiv.

Sursa: DIGI24

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:86 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău