Carnavalul de stradă de la Rio de Janeiro anulat din cauza Omicron

  • 05 Ianuarie 2022 08:14
Carnavalul de stradă de la Rio de Janeiro anulat din cauza Omicron

Autoritățile din Rio de Janeiro au decis marți să suspende uriașele defilări stradale ale următorului carnaval din cauza răspândirii variantei Omicron după sărbătorile de sfârșit de an, scrie AFP.

"Carnavalul de stradă, așa cum s-a desfășurat până în 2020 (...), nu va avea loc în 2022", a declarat primarul orașului Rio de Janeiro, Eduardo Paes, într-o emisiune în direct pe rețelele de socializare, subliniind dificultățile de a controla aceste festivități într-o perioadă de creștere abruptă a numărului de contaminări cu COVID-19.

Edilul "Orașului Minunat" brazilian a făcut anunțul după o întâlnire cu reprezentanții grupurilor muzicale din cartier ("blocos") care animează de obicei acest carnaval popular.

Defilarea școlilor de samba în Sambodrom este pentru moment menținută, pentru sfârșitul lunii februarie.

Carnavalul de stradă din Rio de Janeiro este anulat pentru al doilea an consecutiv din cauza pandemiei.

Eduardo Paes a precizat că a propus organizarea de evenimente în trei părți diferite ale orașului, dar "blocos" au refuzat. Ei intenționează să-i facă o "contra-propunere", a adăugat primarul.

În cursul carnavalului din 2020, aproximativ șapte milioane de persoane au participat la festivitățile stradale, potrivit departamentului de turism al primăriei, Riotur.

Brazilia a înregistrat aproximativ 620.000 de decese din cauza COVID-19 de la începutul pandemiei, fiind a doua țară cea mai îndoliată în cifre absolute după Statele Unite. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,09 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău