Carlos Ghosn vrea să dea în judecată Renault pentru plata pensiei

  • 13 Ianuarie 2020 18:45
Carlos Ghosn vrea să dea în judecată Renault pentru plata pensiei

Fostul președinte al alianței Renault-Nissan Carlos Ghosn intenționează să dea în judecată producătorul auto francez pentru plata pensiei, a anunțat luni publicația Le Figaro, transmite DPA, preluat de Agerpres.

"Solicit drepturile mele de pensie și toate celelalte drepturi pe care le-am obținut. Demisia mea de la Renault a fost o farsă", a afirmat Ghosn, într-un interviu acordat publicației franceze.

În aprilie, Renault a blocat pensia fostului director general Carlos Ghosn, după ce ancheta internă a producătorului auto francez a identificat "practici suspecte și ascunse și încălcarea principiilor etice ale grupului".

În urma demisiei, Ghosn "nu este îndreptățit la niciun fel de pensie" din planul său anual de beneficii, în valoare de 765.000 euro, a anunțat Renault. De asemenea, compania a recomandat acționarilor să blocheze plata variabilă de 224.000 euro a lui Ghosn pentru 2018.

Ghosn a fost concediat de Nissan curând după arestarea sa, în noiembrie 2018, și a demisionat din funcția de președinte director general al Renault în ianuarie 2019. În urma demisiei, Ghosn a pierdut automat acțiuni în valoare de milioane de euro care îi fuseseră acordate în perioada 2015 - 2018, ca parte a pachetului său salarial.

Conform unui document financiar al companiei, în 2017, remunerația totală a lui Ghosn a fost de aproape 7,4 milioane de euro, din care doar 1,64 milioane de euro în numerar.

Renault și Nissan au un parteneriat din 1999, în care Renault deține 44,3% din acțiunile Nissan, în timp ce Nissan controlează un pachet de 15% din acțiunile Renault, dar nu are drept de vot la grupul francez. Alianța Renault-Nissan, extinsă în 2016 prin includerea Mitsubishi, a devenit unul dintre cei mai mari producători mondiali de automobile. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău