Care sunt cele trei scenarii pentru încheierea războiului din Ucraina, anunțate de consilierul președintelui Zelenski

  • 13 Iulie 2023 14:48
Care sunt cele trei scenarii pentru încheierea războiului din Ucraina, anunțate de consilierul președintelui Zelenski

Consilierul șefului administrației prezidențiale de la Kiev, Mihailo Podoliak, a expus joi, într-o intervenție televizată, trei scenarii pe care conducerea ucraineană le examinează privind încheierea războiului declanșat de Rusia: victoria, înfrângerea sau un probabil acord „Minsk 3”.

„Există doar trei scenarii de încheiere a războiului. Primul: noi câștigăm și va exista atunci statul Ucraina, care va domina regiunea pe ansamblul ei, și prin urmare va avea relații de parteneriat clar stabilite. Atunci, ea va fi capabilă să-și modernizeze forțele armate și să aibă o armată eficientă”, a declarat Mihailo Podoliak, potrivit agenției Unian, preluată de Agerpres.

În paralel cu aceasta, potrivit lui Podoliak, va exista o zonă demilitarizată cu Federația Rusă, care va fi privată de rachete cu o anumită rază de acțiune, iar ulterior se va organiza un summit pe tema controlului arsenalelor nucleare ale Rusiei.

Al doilea scenariu ar fi ca Ucraina să piardă, iar atunci Ucraina „va muri treptat” în decurs de câțiva ani, a afirmat consilierul administrației de la Kiev.

„Există și un al treilea scenariu, de mijloc: nu pierdem, dar există o linie de demarcație - «Minsk 3» (acord de genul celor de până acum, care erau destinate să aducă pacea în Donbas - 2014 și 2015). Asta înseamnă că veți muri foarte lent. Veți fi conectați la aparate care vă vor ține în viață”, a declarat Podoliak, adresându-se concetățenilor săi.

În acest caz, în opinia sa, Ucraina ca stat nu va mai exista.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
27,74
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:3,09 m/s
Sat
26
Sun
26
Mon
25
Tue
26
Wed
27
Arhivă Radio Chișinău