Care sunt cele mai periculoase țări pentru călătorii în 2020. Țările nordice, printre cele mai sigure

  • 22 Noiembrie 2019 19:49
Care sunt cele mai periculoase țări pentru călătorii în 2020. Țările nordice, printre cele mai sigure

Danemarca, Finlanda, Groenlanda, Islanda, Norvegia, Luxemburg, Elveția și Slovenia sunt cele mai sigure locuri pentru călătorii în 2020, potrivit unei hărți a riscurilor, aflată la a 11-a ediție, întocmită de compania de asigurări International SOS, informează CNN.

Harta este realizată pe baza potențialelor riscuri cu care se pot confrunta turiștii, precum boli infecțioase și violențe politice. 

Harta este realizată în cinci culori, care reprezintă nivelul de siguranță, de la "insignifiant" la "extrem".

În ceea ce privește predicțiile pentru 2020, cele mai sigure țări pentru călătorii sunt concentrate în emisfera nordică. 

Pe de altă parte, cele mai periculoase sunt răspândite la nivel global, iar printre acestea se numără Afganistan, Republica Centrafricană, Somalia și Siria.

Unele țări au punctaje mixte, de exemplu, unele zone din Columbia și Mexic sunt considerate a fi de risc mediu, altele, de risc înalt.

În ceea ce privește România, aceasta prezintă un risc scăzut pentru turiști.

Un purtător de cuvânt al International SOS a declarat pentru CNN că această hartă este realizată pe baza evaluărilor furnizate de clienți. O hartă poate fi consultată AICI!

Marea Britanie, SUA, Canada, Australia și mare parte din Europa sunt listate ca fiind cu risc scăzut. Mare parte din Africa este considerată cu risc ridicat.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău