Care este rata de recuperare a pacienților bolnavi de COVID-19 în R. Moldova

  • 27 Aprilie 2020 09:12
Care este rata de recuperare a pacienților bolnavi de COVID-19 în R. Moldova

În Republica Moldova, numărul deceselor cauzate de noul coronavirus a trecut de o sută de cazuri după ce astăzi încă două persoane infectate au murit.

Numărul total de contaminări au trecut de 3400, însă, cu toate acestea, autoritățile au decis să relaxeze o parte dintre restricțiile prevăzute pentru unitățile comerciale. Relatează Mariana Vasilache de la Radio Chișinău:

104 cazuri noi de infectare cu COVD-19 s-au înregistrat ieri În Rep. Moldova, bilanțul urcând la 3408 cazuri, potrivit datelor Ministerului Sănătății.

Săptămâna trecută s-au înregistrat în total 936 de contaminări – mai multe decât în precedentele două săptămâni când s-au raportat în medie câte aproximativ 800 de cazuri. Astfel, în ultimele șapte zile media zilnică de cazuri de infectare a fost de 134, în timp ce în anterioarele două săptămâni zilnic erau raportate în medie câte 115 îmbolnăviri.

În pofida acestor date, autoritățile au decis să ridice o serie de restricții instituite cu scopul de a combate răspândirea infecțiilor. Astfel, începând de astăzi este permisă reluarea activităților de comerț cu amănuntul a tuturor tipurilor de mărfuri, prin unitățile comerciale specializate, cu excepția celor amplasate în centre comerciale și piețe. Unitățile comerciale care cad sub incidența acestei prevederi sunt obligate însă să asigure respectarea normelor pentru reducerea răspândirii infecției COVID-19.

Tot de astăzi, populația va putea ieși la plimbări în aer liber, în spații publice, parcuri și grădini, în grupuri nu mai mari de 3 persoane, cu respectarea distanței sociale.

Până în prezent în Rep. Moldov, peste 100 de persoane au murit din cauza coronavirusului, aproximativ două treimi dintre decese survenind în ultimele două săptămâni.

În același timp, în jur de 900 de persoane s-au vindecat. Astfel, rata de recuperare a pacienților bolnavi de COVID-19 în Rep. Moldova este de aproximativ 90 la sută.


Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău