Care e situația în Wuhan, epicentrul pandemiei de coronavirus, la aproape două luni de la închiderea totală a metropolei

  • 16 Martie 2020 15:12
Care e situația în Wuhan, epicentrul pandemiei de coronavirus, la aproape două luni de la închiderea totală a metropolei

Wuhan, orașul din China în care a fost identificat pentru prima ora COVID-19 încă se confruntă cu o epidemie severă, pe fondul transmiterii locale a virusului, au spus oficialii chinezi din metropolă într-o conferință de presă care a avut loc duminică, relatează CNN.

Wuhan, o metropolă de 11 milioane de oameni, este un oraș închis încă din 23 ianuarie și este considerat a fi epicentrul pandemiei de coronavirus, potrivit DIGI24.ro.

„Deși numărul zilnic de noi cazuri nu este mai mare de 9, virusul încă se transmite în interiorul comunității”, spune Zheng Yun, director adjunct al comisiei municipale de Sănătate din Wuhan. El a adăugat că riscurile sunt încă severe în Wuhan, în condițiile în care unii dintre pacienții recenți s-au infectat luând contact doar cu oameni din comunitățile lor.

Zheng le-a reamintit cetățenilor din Wuhan să rămână vigilenți și atenți și să evite să iasă din case cât de mult este posibil.

China a anunțat sâmbătă 11 noi contaminări cu noul coronavirus, dar pentru prima dată de la declanșarea pandemiei cele mai multe sunt persoane care au venit din străinătate.

Pe de altă parte, Ministerul Sănătății a anunțat sâmbătă 13 morți suplimentare (în creștere ușoară față de șapte în ajun), ridicând totalul la 3.189 în China continentală (fără Hong Kong și Macao).

În total, 80.824 de persoane au fost contaminate în țară. Peste 65.000, mai mult de 80%, sunt însă deja vindecate și au fost externate din spital.

Sensibila ameliorare constatată în ultimele săptămâni a determinat autoritățile să relaxeze restricțiile de deplasare vizându-i pe cei 56 de milioane de locuitori ai provinciei Hubei, cu reședința la Wuhan.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,52
Câțiva nori
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău