FOTO/VIDEO | Caravana Radio România Chișinău „1918-Când toți românii au zis DA!” a ajuns la Hâncești

  • 15 Noiembrie 2018 09:15
FOTO/VIDEO | Caravana Radio România Chișinău „1918-Când toți românii au zis DA!” a ajuns la Hâncești

Caravana Radio România Chișinău „1918-Când toți românii au zis DA!” a ajuns ieri, 14 noiembrie, la Hâncești. Întâlnirea s-a desfășurat la biblioteca publică raională din localitate, care poartă numele „Înalt Preasfințitului Antonie Plămădeală”.

Invitatul special al întâlnirii de la Hâncești, istoricul Anatol Petrencu, a vorbit publicului despre consecințele Primului Război Mondial, despre România în perioada interbelică și reformele care au avut loc în Basarabia după Marea Unire de la 1918.

Totododată, al a subliniat importanța cunoașterii și promovării adevărului istoric pentru păstrarea identității naționale.

"Se duce o luptă pentru sufletele oamenilor, pentru conștiința lor. Se promovează politici greșite referitoare la trecut, referitoare la identitatea națională. Scopul este urna de vot... Suntem în cadrul unui război propagandistic, de aceea ceea ce faceți în cadrul acestei Caravane, ceea ce fac alți profesori, istorici, intelectuali...este foarte bine, pentru că în acest proces de integrare este foarte important să ne păstrăm moștenirea noastră culturală", a menționat istoricul Anatol Petrencu. 

 

Printre publicul de la eveniment a fost și profesoara Vera Tănase, care a amintit de soarta, dar și contribuția familiei sale în istoria Basarabiei.

Comunicarea susținută de istoricul Anatol Petrencu o puteți asculta duminică, la ora 11 la Radio Chișinău.

Până acum, Caravana Radio România Chișinău a trecut prin Briceni, Edineț, Soroca, Drochia, Cahul, Sângerei, Ungheni și Căușeni.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
15,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:58 %
Vint:5,14 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău