Caravana Limbii Române în sudul Basarabiei

  • 11 Mai 2016 13:14
Caravana Limbii Române în sudul Basarabiei

"Caravana Limbii Române", care se va desfășura în sudul Basarabiei, în perioada 16 - 25 mai, va cuprinde 15 reprezentații de teatru de păpuși pentru copii, dar și cursuri de perfecționare pentru limba română și istoria românilor pentru profesori, informează Agerpres.Spectacolele vor fi puse în scenă de actorii păpușari ai Teatrului B.P. Hașdeu…

"Caravana Limbii Române", care se va desfășura în sudul Basarabiei, în perioada 16 - 25 mai, va cuprinde 15 reprezentații de teatru de păpuși pentru copii, dar și cursuri de perfecționare pentru limba română și istoria românilor pentru profesori, informează Agerpres.

Spectacolele vor fi puse în scenă de actorii păpușari ai Teatrului B.P. Hașdeu din Cahul, care vor prezenta piesele: "Nunta lui Tândală", "Un suflet pentru o păpușă", "Amintiri din copilărie", "Sfânta Duminică", "Noile aventuri ale Scufiței Roșii".

"Teatrul reprezintă instrumentul cel mai atractiv pentru copii, care intră astfel în contact direct cu limba română, fără vreun efort deosebit, dând frâu liber imaginației și energiei", se arată în comunicatul Institutului "Eudoxiu Hurmuzachi".

Caravana va ajunge în școlile din satele din sudul Republicii Moldova: Leova, Cimișlia, Taraclia, Albota de Jos (Hagichioi, Hîrtop, Albota), Comrat, Vulcănești, Ceadîr-Lunga, Borceag, Doina, Cheoselia, Alexandru Ioan Cuza și Cantemir (Cârpești, Baimaclia).

De asemenea, pe 21 și 22 mai, în cadrul aceluiași proiect, se vor desfășura și cursuri/ateliere de perfecționare pentru limba română și istoria românilor pentru profesorii care predau în școli din Ucraina (sudul Basarabiei) și Republica Moldova.

Cursurile vor viza metodica și didactica predării, cerințele unui învățământ performant, instrumente atractive de studiu al limbii române și istoriei românilor, dificultăți ale profesorilor în predarea materiilor și vor fi susținute de profesori de la Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați.

Proiectul se adresează atât cadrelor didactice, cât și copiilor și vizează promovarea și predarea limbii române și a istoriei românilor într-o manieră prietenoasă și accesibilă.

Partenerii Institutului "Eudoxiu Hurmuzachi" în realizarea acestui proiect sunt: Consulatul General al României la Cahul și Asociația Național-Culturală a Românilor din Regiunea Odesa "Basarabia" din Ismail.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
16,07
Cer senin
Umiditate:47 %
Vint:0,51 m/s
Wed
15
Thu
17
Fri
18
Sat
16
Sun
17
Arhivă Radio Chișinău